„Дунав” отстъпи на елитния „Спартак” Плевен в контролна среща

Следващия мач на „Дунав” е срещу тима на „Рилски спортист 2”

Полезна контрола преди предстоящите решаващи мачове от първенството на мъжката баскетболна „А“ група изигра русенският „Дунав“. Момчетата на Николай Господинов демонстрираха добра игра при гостуването си на елитния „Спартак“ Плевен, но отстъпиха в края с 85:87, съобщиха от клуба.

Русенската група бе водена от клубния президент Красимир Трифонов, мениджъра на БК „Дунав Русе“ Димитър Петров и треньора Господинов.

Гостите контролираха мача през повечето време. На полувремето водеха със 7 точки, а 10 минути преди края авансът им бе закръглен на 10 точки. Плевенският тим успя да обърне резултата в своя полза едва минута и половина преди края след грешки в русенската отбрана, а Филип Самойлович пропусна да прати мача в продължения в последната секунда. Въпреки това Николай Господинов отчете позитиви за „Дунав“ от проверката.

„Доволен съм от агресията, която показахме в двете фази на играта. Определено може да се каже, че имаме прогрес. Напоследък скамейката ни се поскъси и тренираме само по 8 човека. Ростислав Тончев е трайно контузен, Димитър Илиев е с вирус, Даниел Ереев с инфекциозна мононуклеоза и има лекарска забрана да тренира поне месец, Павел Петков е с травма в адукторите. Затова и настоявах за тази проверка, за да можем да изпробваме различни отборни моменти. В края обаче се появи един рецидив, заради който загубихме и в Югозападния университет от „Академик“ Благоевград. Липса на концентрация и подценяване на детайли от играта от наша страна доведоха до 3 поредни борби в атака след наказателни удари за съперника. Така на практика домакините обърнаха резултата в последната минута и половина. Ще акцентираме върху тези моменти в подготовката за официалните мачове“, сподели Николай Господинов.

Дунавци приемат тима на „Рилски спортист 2″ на 8 март, неделя, от 16 ч. в мач от шампионата на „А“ група.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов