Велико Търново се прощава с Вероника

Траур в университета, където е учило убитото момиче

Семейството, приятели, колеги и познати ще изпратят днес 23-годишната Вероника Здравкова в последния й земен път, съобщава Velikotarnovoutre. Погребението ще състои в родния й град Никопол. Траурната церемония ще започне в 13:00 часа.

Във връзка с трагичната смърт на момичето Великотърновският университет обяви днешния ден за траурен. Поставени са черни флагове в Ректората и Стопанския факултет. Обобособен е траурен кът в четвърти корпус, където всеки може да положи цвете и да запали свещичка.

Трупът на 23-годишното момиче от Никопол бе открит на трети март по обяд в ледените води на река Янтра от възрастен рибар. 70-годишният С.П. първоначално помислил тялото й за кукла, но след като се загледал, с ужас установил, че това е мъртво момиче. Той подал сигнал на телефон 112 около 13:00 часа на 3 март. Два часа отне на органите на реда и служителите на противопожарната служба във Велико Търново да извадят трупа. След това тялото веднага бе транспортирано в областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ за аутопсия.
Основната версия на разследващите е убийство с цел грабеж.

Всичко по темата можете да прочетете ТУК.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов