Стойка Петрова и Светлана Каменова са финалистки на турнира "Странджа”

На финала Петрова се изправя срещу олимпийската вицешампионка от Лондон 2012

Стойка Петрова и Светлана Каменова ще спорят за титлите в своите категории на 66-ия международен турнир по бокс „Странджа“, предаде БНР.

В категория до 51 кг представителката на боксовия клуб „Русе“ и европейска шампионка Стойка Петрова спечели полуфинала си срещу американката Вирджиния Фукс по точки. Българката не бе доволна от играта си.

„Не ми се получават нещата, тези клинчове много изморяват. Не знам отстрани как изглежда, но не аз държа съперничката, а и двете получаваме предупреждения. Едно такова нещо може да ти реши мача. Вината обаче си е в мен и трябва да си извадя поуките за утре“, заяви Петрова.

На финала тя ще се изправи срещу олимпийската вицешампионка от Лондон 2012 Рен Канкан от Китай, която се справи с туркинята Елиф Нур. В изцяло българския полуфинал при 60-килограмовите Светлана Каменова победи Деница Елисеева по точки с 3:0. И двете националки също са от боксовия клуб „Русе“.

„С Деница не можем да се изненадаме. Познаваме се много добре – постоянно играем финали на държавните, а и заедно тренираме. Аз винаги подхождам с огромен респект към нея, тя е сериозен съперник. Заради това и мачовете ни са постоянно надлъгване. Не мисля сега за финала, утре ще му дойде времето“, коментира Каменова след мача.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов