В Русе обсъдиха пролетното развитие на пчелните семейства

Мисия

27-02-2015, 16:21

Снимка:

Областна администрация Русе

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пчелари от цял свят ще покажат продукцията си в Плевен

Пчеларите: Държавата загърбва малките стопанства

Разгледаха новите промени в Закона за защита на растенията

Информационна среща-семинар на Националната служба за съвети в земеделието и Селскостопанската академия се проведе днес в Русе, съобщиха от областната администрация.

Основната тема на срещата беше пролетно развитие на пчелните семейства. Участие взеха заместник областният управител на Русе Станимир Станчев, д-р Пламен Христов – лектор от Института по животновъдни науки – Костинброд и много земеделски производители, отглеждащи пчелни семейства.

Станимир Станчев отбеляза, че пчеларството в област Русе е живо. Той подчерта, че отглеждането на пчелни семейства е много важна част от земеделския сектор. Станчев запозна присъстващите с проведената преди няколко дни работна среща, организирана от Областната администрация в Русе между пчелари, арендатори, авиатори и представители на общините в областта.

На среща са обсъдени новите моменти от Закона защита на растенията при третиране на земеделски култури с продукти за растителна защита. Заместник областният управител отбеляза, че е взето решение до края на март да се организират информационни срещи заедно с Областната дирекция „Земеделие” – Русе, Областната дирекция по безопасност на храните – Русе, Държавния фонд „Земеделие” – Русе и Националната служба за съвети в земеделието - Русе с представители на заинтересованите страни по общини в сферата на пчеларството, с оглед дискутиране на темата и синхронизиране на действията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов