Информационният център представи три нови програми

В презентациите акцентираха върху приоритетите на програмите, техните цели и дейности

ОИЦ-Русе представи 3 оперативни програми пред експерти на Област Русе, Експерти на Областна администрация и представители на Центъра за кариерно ориентиране на ученици участваха днес в информационна среща, съобщиха от информационния център.

Събитието беше открито от зам. областния управител Станимир Станчев, който подчерта желанието на Областна администрация да задълбочи сътрудничеството си с ОИЦ-Русе. Той оцени високо инициативата на центъра за тази среща и изрази увереност, че тя ще бъде полезна за младите експерти на Област Русе.

Експертите на центъра представиха пред участниците в срещата три от четирите одобрени до момента от Европейската комисия оперативни програми за програмен период 2014 – 2020- „Развитие на човешките ресурси“, „Наука и образование за интелигентен растеж“ и „Добро управление“.

В презентациите си те акцентираха върху приоритетите на трите програми, техните цели и дейностите, които ще се финансират по тях. При представянето на „Добро управление“ стана ясно, че ОИЦ-Русе и мрежата от 28 информационни центъра в страната ще продължат да работят и през новия програмен период, тъй като ще бъдат финансирани по тази оперативна програма.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов