Три боксьорки от Русе си осигуриха място на полуфиналите в турнира „Странджа”

Срещите на останалите три представителки на България са тази вечер

Българските боксьорки спечелиха и трите си мача от четвъртфиналите на международния турнир „Странджа“, които се проведоха този следобед в столичната зала „Универсиада“, предаде БНР.

В категория до 51 кг Стойка Петрова от клуб „Русе“ победи Киър Смит от Ирландия с 3:0 съдийски гласа. На полуфиналите тя ще боксира срещу американката Вирджиния Фукс, която се справи категорично с Алисия Холкен от Холандия.

"Не съм играла досега с нея, но съм гледала някои от мачовете й. И тя е с обратен гард и ще видим как ще се получи на ринга", каза Стойка Петрова.

В категория до 60 кг съотборничката на Стойка Петрова в русенския клуб Светлана Каменова победи категорично Валериан Списър от Доминика с 3:0 съдийски гласа. Също при 60-килограмовите Деница Елисеева от клуб „Русе“ надделя над бразилката Тайна Кардосо, като получи подкрепата на двама от тримата съдии.

Каменова и Елисеева ще играят една срещу друга в полуфиналите, което означава, че в тази категория страната ни ще има финалистка. Във вечерната сесия за своите четвъртфинални мачове ще излязат и останалите три представителки на България в турнира – Станимира Петрова (54 кг), Габриела Димитрова (54 кг) и Виктория Иванова (64 кг).



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)