Абитуриенти от София предизвикват русенци

Зрелостниците са част от благотворителната кампания „Панаир на добрината”

Зрелостниците от Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ – София отправят предизвикателство към своите връстници от русенските училища за включване в благотворителната кампания „Панаир на добрината“ 2015, пише arenamedia.net.

„Панаир на добрината“ е кампания, в която тоалетите в деня на изпращането от училище са заменени с бели тениски, а събраните от това средства са в подкрепа на болните от избрано рядко генетично заболяване. Тази инициатива освен събирането на финансови средства, има за цел да насочи общественото и на отговорните институции внимание към проблемите и нуждите на тези хора и да спомогне за решаване на проблемите в сектора и осигуряването на по-качествен и достоен живот на болните.

През 2015 година „Панаир на добрината“ е посветен на децата болни от муковисцидоза. Хората с това заболяване се нуждаят от ежедневни инхалации, рехабилитация и чести болнични престои. Средната продължителност на живота на болните от муковисцидоза в България е ранна – ученическа възраст – 12-13 години. В световен мащаб средната преживяемост на болните е над 40 години. Това е най-разпростаненото рядко заболяване, като в страната ни са диагностицирани над 220 души, повечето от които са деца.

Поканата – предизвикателство е разпратена до всички директори на училища и гимназии в Русенска област.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)