Градската управа призовава старозагорци на тържествено шествие послучай 3-ти март

Общината осигурява безплатен транспорт до паметника на Бранителите на Стара Загора

Във връзка с провеждането на празничното шествие под наслов „За свободата... Да развеем българското знаме!", посветено на Националния празник на България 3-ти март и 137-та годишнина от Освобождението, Община Стара Загора осигурява безплатни автобуси до мемориала „Бранителите на Стара Загора“.

300-метровият национален флаг, носен от 340 военнослужещи от Втора механизирана бригада и съпроводен от шествие, начело с кмета Живко Тодоров, областното и общинското ръководство, родолюбиви българи и патриотични организации, 14 ученически групи и граждани, ще измине трикилометровия маршрут от площада пред общината до мемориала. Шествието ще тръгне по централния булевард „Ц.С.Велики“ веднага след тържествения ритуал по издигането на националния флаг.

В 11,30 ч. на мемориала „Бранителите на Стара Загора“ ще се състои кулминацията на празника и ще се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя.
Общинското ръководство отправя призив към гражданите и гостите на Стара Загора да се включат в тържествения поход на българския флаг към „Самарското знаме“. Във време на бездуховност, нека върнем самочувствието си, да бъдем заедно в този ден и да бъдем повече българи, призовават организаторите.

Онези от тях, които по различни причини няма да могат да извървят маршрута, могат да ползват автобусите, които ще тръгнат в 11.00 ч. от паркинга зад Драматичен театър „Гео Милев“.

Поради важността на събитието за нашия град, тази година няма да има осигурени безплатни автобуси за тържествата на вр. Шипка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов