Министър Кралев откри купа „Странджа“

Надпреварата ще се проведе от утре до 28 февруари в столичната зала "Универсиада"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев официално откри 66-ия международен турнир по бокс за купа "Странджа", който ще се провежда до 28 февруари в столичната зала "Универсиада".

 

"Изключително съм горд със стартирането на 66-ото издание на турнира. Традиционното му провеждане е израз на добрата организация от страна на Българската федерация по бокс, а също и на големите успехи, които са имали през годините нашите боксьори. България се надява на добро представяне от младите ни 31 състезатели. За първи път имаме и 5 категории при жените с оглед на предстоящите европейски олимпийски игри в Баку", заяви в приветствието си Красен Кралев.

 

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински поздрави всички гости на турнира с добре дошли: "Желая приятно гледане на всички зрители и успехи на българските боксьори". Супервайзорът на турнира Джон Уейт пък похвали домакините за добрата организация:

 

"За мен е чест да бъда супервайзор на това състезание. Участието на 240 боксьори от 34 страни прави този турнир не само един от най-големите в Европа, но и в света", обяви представителят на АИБА. Специален гост на церемонията бе олимпийският шампион от Сеул 88 Ивайло Маринов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов