Четири органа проверяват за предишни далавери във ВМА

Ще има санкции за ръководителя на клиниката по дерматология проф. Кадурина

Министерство на отбраната е изпратило одитите за Военномедицинска академия до четири органа – прокуратурата, Агенцията за държавна финансова инспекция, Комисията за конфликт на интереси и Националната агенция за приходите

До момента обаче единствено Комисията за конфликт на интереси е върнала обратен отговор, който сочел, че няма нарушения, поясни пред журналисти зам.-министърът на отбраната Десислава Йосифова. Тя е запозната с проверката на военното министерство, тъй като бе и в служебното правителство на Георги Близнашки.

Останалите институции все още извършват проверки.

От своя страна военният министър Николай Ненчев допълни, че когато се запознал с проблемите, реагирал незабавно и се срещнал с настоящия началник на ВМА ген. Николай Петров. „Разгледахме болницата и разпоредих да бъде извършена проверка”, подчерта Ненчев. Той изрази пълна и безрезервна подкрепа към ген. Петров относно политиката на ръководство на академията.

На пресконференцията стана ясно още, че през септември докладът за злоупотреби във ВМА е даден на прокуратурата.

Ръководителят на клиниката по дерматология на Военномедицинска академия проф. Мирослава Кадурина ще бъде административно санкционирана, съобщи началникът на болницата Николай Петров, предаде бТВ.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов