5-годишно дете е в кома с неясен произход

Животът

23-02-2015, 11:28

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Две момичета берат душа след вчерашната катастрофа край Димитровград

Мъж, ударен с брадва по главата, също е в реанимация

5-годишно момченце е прието рано тази сутрин в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен в състояние на кома с неясен произход. Детето е настанено в отделението по реанимация, поставено е на командно дишане. Извършват се необходимите изследвания за установяване на причините за състоянието му съобщават от лечебното заведение.
Също в реанимация е настанен 31-годишен мъж, ударен по главата с брадва. Той е с фрактура на черепа и хематом. Състоянието му е задоволително.
Снощи около 23,30 ч. е починал Божидар – едно от момчетата, които пострадаха при катастрофа на 29 ноември 2014 г. и близо три месеца беше в кома. Другият пострадал преди десетина дни беше преместен в лечебно заведение в столицата. Припомняме, че при катастрофата на място почина приятел на двете момчета.
На 20, 21 и 22 февруари спешна помощ в болницата са потърсили 216 души, хоспитализирани са 67 от тях. Във вътрешните отделения настанените са 14, акушер-гинекология – 13, кардиология – 11, по 7 в ортопедия и неврология, УНГ-4, по 3 в урология и лицево-челюстна хирургия, по 2 в хирургия и инфекциозно отделение и 1 в неврохирургия.
За периода са извършени 14 операции и 6 раждания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов