Изложба събира пари за площадка за специални деца

Бургас Лайф

19-02-2015, 17:37

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Приключи конкурсът за детска рисунка, кукерска маска и кукла кукер „Да прогоним злото, да бъдем по-добри“ на сдружение „Усмивка“ Бургас.

Той е в партньорство с Областна Управа, РИО, Етнографски музей, Дружество на художниците в Бургас. Общо 854 рисунки и 230 маски и кукли кукери са участвали в него. Експертно жури от представители на Етнографски музей и Дружеството на художниците Бургас ще заседава и избере 24 победители.
На 26.02.2015г от 11.00 часа до 14.00 часа в сградата на Областна Управа ще се проведе официалното награждаване на отличените творби. С церемонията ще стартира и пътуваща благотворителна изложба-базар за набиране на средства за изграждане на детска площадка за деца със специални образователни потребности /СОП/ на територията на Бургас. Целта на изложбата е да представи пред обществеността експонатите, изработени от деца от 4 до 18 години от цяла България, както и да разкрие магията на българските народни традиции и обичаи. Всеки, който посети изложбата, ще има възможност да се докосне до детското творчество, да разбере мисленето и възприемането на народните традиции и обичаи от децата, да се докосне до багрите и красотата на тези традициите от всички региони на България.
По време на пътуващата изложба експонатите могат да бъдат откупени, а средствата за това ще бъдат предоставени за изграждането на детската площадка.
Първата спирка на пътуващата изложба ще бъде Етнографски музей Бургас в дните 03.-07.03.2015г. 
Средства за изграждане на площадката се събират и по банкова сметка.
Банкова сметка в български лева:
Сдружение "Усмивка" - ПроКредит Банк
Банкова сметка: IBAN: BG45PRCB92301036136512
За конкурса „Да прогоним злото да бъдем по-добри!“
Митка Георгиева Председател на УС на СНЦ „УСМИВКА“



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов