Професионалната гимназия по туризъм откри нови кабинети

Финансирането е по програма „Модернизиране на системата на професионалното образование"

Два нови кабинета бяха открити в Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“. Те са по сервиране и барманство (със сервитьорски офис и санитарно-битови помещения към тях) и са изградени и оборудвани по проект „Сервиране и барманство – обучение в съвременни модерни кабинети“, пише arenamedia.net.

Той е финансиран от Министерството на образованието и науката по Националната програма „Модернизиране на системата на професионалното образование". Практиката на учениците в новите кабинети ще им даде възможност да се запознаят и работят с най-новото техническо оборудване и то в среда, близка до реалните условия. Задълбочаването на пряката връзка между тях и работодателите пък ще улесни реализацията на завършващите на пазара на труда.

Общата стойност на проекта е 100 000 лева, а партниращата стопанска организация е хотел „Теодора Палас“ в Русе.Той участва със съфинансиране на стойност 10 071 лв. и осигуряване на работни места за практическо обучение на ученици от Гимназията.

За оборудването на новите кабинети по сервиране и барманство училището получи дарение и от Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите в Русе, на стойност 800 лева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов