Със 120 000 лв. Русе ще се рекламира пред света

Програмата за развитие на туризма се финансира от данъка върху нощувките

Програмата за развитие на туризма в Русе през 2015 г. бяха приети на днешното заседание на Общинския съвет в града. През миналата година за реклама на града като туристическа дестинация са похарчени 138 785 лв. От 100 000 лв. очаквани приходи за 2014 г., реалните постъпления от туристическия данък в края на изминалата година са 94 956 лв.

Програмата предвижда включването на Русе като атрактивна туристическа дестинация в специализирани издания и сайтове, издаване на рекламни материали, дипляни, брошури, пътеводител и карти на града. Също така участие в рекламни материали в специализирани издания, както и присъствие в туристически борси и форуми, съвместно с представители на хотелиерския и туроператорски бизнес. Не на последно място е предвидено провеждане на мероприятия с обществена значимост, съвместно с културни, образователни и други институции с цел популяризиране на туристическите продукти.

Проектобюджетът за изпълнение на Програмата се осигурява от остатъка от 2014 г. в размер на 38 442 лв. и внесен туристически данък през миналата година от 94 956 лв.

През тази година предстои поетапна подмяна на мрежата от инфо дисплеи, разположени в ключови за града туристически обекти с цел излъчване на рекламни филми за Русе за 5000 лв. Oтпечатването на рекламни материали включва двуезични брошури за десет туристически обекта на български и английски език, туристическа карта на града на английски и български език, рекламни чантички за изложения, създаване на нови издания, издаване на двуезични брошури за 10 туристически обекта на румънски/немски език, издаване на "Пътеводител по туристически маршрути Русе”, обновяване на туристически табла на територията на Община Русе. За 13 туристически табла са заложени 2000 лева с оглед пребоядисване, почистване, подмяна на карти, материали). Ще се поддържат 6 елемента на туристическа видео-информационна система.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов