Баржа с химикали на борда е потънала в Дунав

Дунав

12-02-2015, 09:13

Снимка:

Архив

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

850 тона торови препарати са във водата край Молдова Веке

Баржа с 850 тона торови препарати на борда е потънала в река Дунав. Това съобщава Министерство на околната среда и водите, позовавайки се на информация от системата за ранно предупреждение за инциденти по реката. Инцидентът е станал при извършване на маневри в търговско пристанище Молдова Веке, Румъния, в 13.25 часа местно време.

Басейнова дирекция - Плевен е изпратила запитване към международните ситуационни центрове в Румъния и Сърбия към системата, с искане за предоставяне на информация за резултатите от направените водни проби, когато те са налични.

От министерството уточняват, че Басейновата дирекция вече е уведомила "Пожарна безопасност и защита на населението"-Видин, както и "Гранична полиция"-Видин. Сигнализирани са и Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на река Дунав", Изпълнителна агенция "Морска администрация" и АЕЦ "Козлодуй".

МОСВ е помолило Министерството на външните работи (МВнР) за съдействие за спешно предоставяне на допълнителна информация по случая чрез съответните дипломатически мисии. Това се налага поради характера на инцидента и товара на кораба, както и с цел предприемане на своевременни мерки при необходимост, уточняват от ведомството.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов