Благоустрояват крайбрежната зона на Русе с европейски средства

Мисия

07-02-2015, 18:37

Снимка:

РИОСВ - Русе

Автор:

ruse.utre.bg

Всичко от Автора

Предвижда се още създаването на туристически информационни центрове, за които е подходящо да са разположени край реката

Новият план за европейско финансиране 2014 - 2020 г. отрежда на крайбрежната зона на Русе статус на зона за целенасочено въздействие, съобщи зам.-кметът на Русе Страхил Карапчански. Той допълни, че това означава, че с европейски средства Община Русе ще има възможност да реализира проекти за нейното благоустрояване, за свързването й с централната градска част посредством всички напречни свръзки.

Припомняме, че в одобреният проект "Техническа помощ в подкрепа на Община Русе за програмен период 2014 - 2020 г.“ са залегнали инвестиционните идеи, чиято цел е постигане на трайно подобрение на икономическото, социалното и екологично състояние на територията на Община Русе, и за които ще се търси европейско финансиране. Един от подготвените проекти е за "Рехабилитация и изграждане на зона за обществен отдих по крайбрежната ивица на гр. Русе в района на ж.п. прелеза на Речна гара до ул. "Мостова", включително реконструкция на бул. "Придунавски" в участъка от бул. "Цар Фердинанд" до Речна гара“.

Предвижда се още създаването на туристически информационни центрове, за които е подходящо да са разположени именно край реката, от където минава голяма част от туристическия поток. Ще се работи и по модела на публично-частни партньорства да бъдат създадени атракциони, които да бъдат разположени в непосредствена близост до реката, а също така и за намирането на законосъобразен механизъм за отдаване на търговски площи в района.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов