Колекционери предоставиха ценни произведения за изложба в Художествената галерия

Експозицията „Постъпления 2014” може да бъде видяна до края на февруари

Изложба „Постъпления 2014” може да бъде видяна в Русенската художествена галерия на ул. „Борисова” 39. Включени са 12 произведения, дарения и откупки от художници и частни лица, съобщиха от галерията.

Първи са импресиите на Георги Георгиев и Златка Стойкова, наградени в изложба – конкурс „Неизпети арии” в рамките на МФ „Мартенски музикални дни”. Столът на Галина Докова (дърво, текстил, пластмаса), озаглавен „Минало свършено”, е спомен от събитието „Европейска нощ на музеите”. Графичният фонд е обогатен с рисунка на Георги Атанасов, с дърворези и рисунки на скулптора Георги Радулов.

Особено ценни са произведенията, предоставени ни от частни колекционери като  Дария Василянска с „Портрет на Дьониз О’Дуар”, рисуван от русенеца Цвятко Цветков една година преди смъртта му през 1988 година; Михаил Милчев с египетски папирус от неизвестен автор; Алесиян Пацев с „Портрет на Кирил Станчев”, създаден през 1974 г. от големия български художник Атанас Пацев по време на самостоятелната му изложба в Русе.

Експозицията може да бъде видяна до края на месец февруари.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов