Къци загуби 100 бона

Шоуменът Вапцаров купува рискови акции за злато в Африка, побъркал брокерите с ината си

Къци Вапцаров е загубил огромна сума на фондовата борса. Шоуменът е вкарал за покупка на акции половин милион лева и за малко да ги проиграе всичките заради ината си. Той се е отървал на косъм от пълен финансов погром, научи „Всеки ден" от банкови служители, дочули за случая. Говори се, че се е разделил с поне 100 хиляди лева.  

Преди няколко месеца Г-н Риск печели - риск губи внезапно решил да си опита късмета на пазара със злато, пише „Всеки ден". Всезнайкото буквално побъркал борсовите посредници в голяма наша банка. Къци поискал всичките му пари - 500 хиляди лева, да бъдат вкарани до стотинка за покупката на акции на чужбинска компания, която се занимава с добив на злато в Африка.

Инвестиционните консултанти моментално скочили коректно да обясняват на клиента си, че това е изключително рискова операция. Първо, в този момент цената на златото падала, второ, било крайно опасно да вкарва всичките си пари на едно място наведнъж.

Къци обаче се заинатил в познатия си стил да разбира от всичко, не искал и да чуе, че „не е оферта точно сега". Кукловодът по образование дори си позволявал непрестанно да спори с експертите и той да им дава акъл на тях, а не те на него, каквато им е работата. В крайна сметка инатът на Къци надделял и си купил акции за злато за половин милион.

Както и се очаквало от инвестиционните консултанти, цените на цените книжа на компанията тръгнали надолу заедно с поевтиняването на златото. А тв водещият на забавни предавания направо откачил. И отново побъркал професионалите, заповядвайки им на мига да продават обезценяващите му се акции, за да спаси каквото може от парите, с които се набутал.

Брокерите направили всичко възможно да пробутат на борсата „златните" акции на Къци, но това логично се случило на много по-ниска цена от тази, на която ги купил. 

В крайна сметка Къци се измъкнал от пълен погром с помощта на брокерите, които преди това непрекъснато навиквал и командорел.

Не е ясно точно колко пари е загубил Вапцаров, тъй като консултантите професионално бранят тайната на клиента си, независимо от неговото отношение към тах. Загубата му от цялата безумна операция обаче може да е и 100 000 лева, пресметнаха пред "Всеки ден" други експерти, запознати в подробности с фондовия пазар.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов