Живко Господинов: Не се страхувам, ако стане нещо с мен, поне ще е заради Спартак

Какво означава да дадат имотите на клуба на някакви хора, които са далеч от футбола, вие знаете ли, какво означават 50-60 декара клубни земи?

Най-големият футболист на Спартак Варна Живко Господинов сподели на първата пресконференция на Сдружение "Бъдеще за Спартак Варна" не се страхува от евентуални заплахи.

"Нашите амбиции са добронамерени, но най-вероятно ще минем през трудности, тъй като идеите ни може да не се харесат. Само хора като нас обаче, които са чупили краката си и са дали здравето си за Спартак, знаят какво означава да дадат имотите на клуба на някакви хора, които са далеч от футбола. Вие знаете ли, какво означават 50-60 декара клубни земи? Знаете ли колко пари струват? Аз лично не се страхувам от заплахи. Ако стане нещо с мен, поне ще е заради Спартак", заяви Господинов.

Той допълни, че няма нищо лично против италианците, които искат да издържат клуба, но уточни: "Не приемам и не е правилно да доведат 19 световнонеизвестни чужди играчи. Какъв стимул за изява ще имат тогава талантите на Спартак? Как тогава родителите им ще бъдат убеждавани да плащат такси, след като легионери ще ядат хляба на децата им, когато трябва да влязат в представителния тим?"

В заключение Господинов призна, че на тази пресконференцията са разкрили само една трета от идеите на "Бъдеще за Спартак Варна". "Сега поставяме началото и ако нещата започват да се случват по начина, по който ние искаме, ще ви запознаваме поетапно с плановете си, тъй като държим на прозрачността", завърши Господинов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов