Сдружение "Бъдеще за Спартак (Варна)" поиска да управлява и стопанисва детско-юношеската школа

ВИДЕО: Искаме ДЮШ на Спартак да произвеждаме качествени футболисти за представителния тим

Легенди на футболния Спартак (Варна) поискаха да управляват и стопанисват детско-юношеската школана клуба чрез учреденото сдружение "Бъдеще за Спартак (Варна)". Документите за регистрация на сдружението вече са подадени в съда и скоро се очаква тя да бъде факт. Своите цели и идеи пред медиите разкриха учредителите на "Бъдеще за Спартак (Варна)" Людмил Горанов, Живко Господинов, Димитър Трендафилов, Атанас Атанасов, Илко Станчев и Траян Дянков.

"Идеята ни възникна преди три месеца. Всичко е добре обмислено. Имаме и партньори. Нашата цел е да придобием управлението и стопанисването на детско-юношеската школа и да променим начина на работа в нея, за да произвеждаме качествени футболисти за представителния тим", разкри от името на присъстващите Илко Станчев.

Последният допълни, че в момента в школата се работи неправилно и децата се лишават от ранна възраст от надеждите да играят при мъжете. "Преди 20 години Спартак беше държавен шампион за деца, а в последните 10 години всичките му формации са извън тройката на регионалните първенство. Ние имаме реални възможности и идеи да променим начина на работа с подрастващите и да ги развиваме в правилната посока", каза още Станчев.

Атанас Атанасов пък разкри, че за реализиране на замисъла им ще разговорят със собствениците на футболния клуб и кмета Иван Портних. "Наясно сме, че нещата няма да станат бързо и през какви процедури трябва да преминем. Ние обаче сме добронамерени и смятаме, че ще сме полезни на клуба, който ни създаде като футболисти и ни позволи да се съхраним като достойни хора. Ако идеите ни станат факт, с нашите партньори ще реновираме основния терен на "Локомотив" и базата ще е в завършен вид. На по-късен етап е възможно да проявим интерес и към мъжкия отбор, но сега икаме да поставяме само основите на една къща, която да продължим да строим и един ден да е в завършен вид", каза Атанасов.

ПЪЛЕН ВИДЕОЗАПИС ОТ ПРЕСКОНФЕРЕЦИЯТА НА СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ ЗА СПАРТАК ВАРНА" 

ЧАСТ 1

ЧАСТ 2 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)