Премиерът пита кмета как вървят ремонтите в Аспарухово и на Спортна зала

Бойко Борисов обеща пълна подкрепа на правителството за Варна

По график ли върви ремонтът на Спортна зала и докъде е стигнало укрепване на двата важни охранителни канала в квартал "Аспарухово" провери вчера премиерът Бойко Борисов, който бе на работно посещение във Варна.

В края на м.г. Министерският съвет взе решение над 8,5 млн. лв. от фонд „Солидарност“ да бъдат преведени на община Варна за укрепване на двата важни охранителни канала в Аспарухово. Осигурени бяха и близо 9,8 млн. лв. за реконструкция на зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта. Премиерът е проявил интерес дали ремонта се движи по график и е получил уверение от кмета, че залата ще бъде готова в срок, за да домакинства на Европейското първенство по волейбол, както и на Световната купа по акробатика и гимнастика.

По време на срещата с кмета на града Иван Портних министър-председателят бе запознат с големите инфраструктурни проекти, които се реализират в общината, както и с необходимостта от рехабилитация на Аспаруховия мост и на пътя за Златни пясъци.

Иван Портних е уверил премиера, че Варна набира скорост, като само през 2015 г. в града ще се работи по реализацията на проекти за над 200 млн. лв. Бойко Борисов е заявил, че морската столица може да разчита на пълна подкрепа от страна на правителството.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)