„Размисли за реални събития и съдби” е новата книга на русенеца Венцеслав Стоянов

Това е 22-ра книга за 87-годишния автор

„Размисли за реални събития и съдби” е името на книгата, която обхваща 3 епохи. Автор е русенецът Венцеслав Стоянов. В нея той разказва малко известни легенди и истории от следвоенния Русе и метаморфозите на града в рамките на 8 десетилетия, предаде БНТ.

За 87-годишния си живот инж. Стоянов е видял краха на едно царство, което според него е било правилния път за развитие на България. В книгата се описват и промените, които разрушават едно общество, изградено на базата на предприемачеството, чистия морал и вярата в Бога. Авторът твърди, че най-хубавите години според него са били до края на Втората световна война. Признава, че най-голямото му разочарование са партиите и по времето на социализма, и по времето на демокрацията.

“Ние не живеем в демокрация, ние сме в някакъв преход, който продължава и никога не свършва” – казва авторът.

22-ата книга на инж. Стоянов е възможност младото поколение да разбере малко познати или направо забравени факти от живота в дунавския град, неща, които не са влезли в историческите хроники – като любимите места на русенци за отмора и метаморфозите на политическите им възгледи.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов