19-годишен бежанец почина в лагера в Пъстрогор от менингит

Младежът от Сирия имал изписани лекарства, но не се знае кой лекар у нас го е лекувал

19-годишен сириец е починал от менингит в леглото си в центъра за бежанци в с. Пъстрогор.

За по- малко от седмица младежът търси два пъти медицинска помощ. Прегледан е от лекар, съобщи БТВ. Не се знае за какво е лекуван, тъй като по документи този пациент дори още не фигурира в листата на личния си лекар. Причината е, че бежанският център подава към здравната каса списъка с новите пациенти в края на месеца.

19-годишният Халед Хасан пристига в центъра в Пъстрогор на 14 януари от Елхово. Изследван е за инфекциозни болести и, според персонала, е бил здрав. Седмица по- късно търси медицинска помощ

Медицинската сестра в центъра разказва пред телевизията, че младежът е бил с висока температура , със силни болки в главата, болки в ушите. Изпратен е при личен лекар. Такъв за всички бежанци в Пъстрогор е д-р Бахчеванова в Свиленград. Тя заявява, че не е преглеждала такъв човек. В стаята на младия мъж обаче има рецепти и лекарства.

Момчето издъхва вчера през нощта. Спешните медици само констатират смъртта. Диагнозата - вирусен менингит поставя съдебния лекар при аутопсията. РЗИ е разпоредила спешна дезинфекция на центъра и денонощно медицинско наблюдение на съквартирантите на починалия младеж. Причината за заболяването ще бъде доказана след резултатите от микробиологичните изследвания следващата сряда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов