Наставници помагат за реализирането на идеи на талантливи деца в Русе

Инициативата вече е активна и в други градове в страната

Наставници ще помагат на талантливи деца в Русе да реализират своите идеи. Инициативата е на русенката Цветелина Пантелеева. Нейната идея е да свърже деца, които имат интересни проекти с хора, които имат опит и успехи в избраната област, предаде БНТ.

По проекта ABLE Mentor могат да кандидатстват  ученици от Русе, а вече и други градове в страната, със свои творчески идеи и инициативи. Задача на  организаторите е да намерят най – подходящия за тях ментор. Това става с попълване на подробна анкета и от страна на учениците, и от техните наставници. Група координатори сравнява анкетите и намира най- подходящите връзки между участниците, за да бъдат успешни техните проекти. Участието в кампанията е безплатно.

Два проекта на русенски ученици са се отличили до този момент. Това са „Карай внимателно, някой те обича”, на ученичката Габриела. Тя отправя апел към водачите да бъдат предпазливи и внимателни на пътя. Посланието ще бъде качено на билбордове и поставено на автобуси от градската мрежа.

Друг проект започват Дарио, Ванеса и Паулина, също ученици от Русе. Тяхното “Арт ателие” цели да насърчи младите хора към изкуството, спорта и културните мероприятия.

Крайният срок за подаване на документи за включване в инициативата е 8 февруари.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)