Мъж е с опасност за живота след катастрофа на пътя Русе-Червена вода

Водачът е изхвърчал през задното стъкло на автомобила си

28-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофа на пътя Русе - Червена вода. По предварителна информация, причините са хлъзгав път и разсейване на шофьора, предаде Нова телевизия, позовавайки се на БГНЕС.

По разказите на очевидци, лекият автомобил се е движил с висока скорост. Колата се е отклонила към мантинелата на близкия завой, след което водачът рязко е свил към отсрещната лента. Там е навлязъл в банкета и канала, част от дренажната система. В резултат на това и високата скорост автомобилът е изхвърчал във въздуха и е започнал поредица от странични и напречни премятания към насрещно движещите се автомобили. За късмет се разминава с тях и колата остава преобърната по таван на пътя.

Водачът е изхвърчал през задното стъкло, тъй като е бил без колан. Веднага му е оказана първа помощ от преминаващи шофьори, извикана е "Спешна помощ" и полиция.
Мъжът е откаран в болница в много тежко състояние, с опасност за живота. Получил е тежка черепно-мозъчна травма, като освен фрактурата на черепа има и мозъчен кръвоизлив, съобщиха от болницата. Настанен е в интензивното отделение, като прогнозите не са оптимистични.

Заради катастрофата движението е затруднено и се извършва само в едната лента.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен