Организират фотоизложба, посветена на Световния ден на влажните зони

Откриването ще се състои на 5 февруари от 15:00 часа пред Посетителския център на „Персина“ - Белене

По повод предстоящия Световен ден на влажните зони на 2 февруари, Дирекция на Природен парк „Персина" предвижда серия от мероприятия за седмицата от 2 до 6 февруари. „Персина“ е представител на най- голямата по площ влажна зона с международно значение - „Комплекс Беленски острови“.

Те ще бъдат представени с откриване на фотоизложба на открито и поредица от изнесени уроци за деца в предучилищна възраст на тема: „Да живееш на една ръка разстояние от най- голямата по площ влажна зона в България“.

Откриването на изложбата ще се състои на 5 февруари от 15:00 часа пред Посетителския център на ПП „Персина“, гр. Белене, ул. Персин 5. Мероприятието ще продължи със съвместна инициатива от страна на представители на Басейнова дирекция за управление на водите Дунавски район – Плевен и Районна инспекция по околна среда и водите – Плевен. Те ще организират „Час по екология в Природен парк „Персина“.

„Мероприятието е свободно и всеки желаещ природолюбител може да се включи и да научи малко по-вече за влажните зони“, приканват организаторите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов