„Лебедово езеро” - най – обичаната класическа творба в Русе

С тази опера започва днес дейността на балетната трупа за 2015

„Лебедово езеро” е балетът, който зрителите поставят на първо място в своята класация за най-обичана класическа творба. Със спектакъла на балета „Лебедово езеро” от П. И. Чайковски днес, от 19.00 часа на сцената на Операта започва новата година за великолепната балетна трупа на Русенската опера, съобщиха от Държавна опера в Русе.

Ролята на Одета-Одилия ще изпълни прима балерината на Русенския балет Весела Василева, а в ролята на принц Зигфрид ще се представи Даниел Тичков. Шутът ще бъде пресъздаден от Мариян Янков, а в ролята на злия магьосник Ротбард ще видим Светослав Маринов. Участват солисти и ансамбъл на балета на Държавна опера-Русе.

„Лебедово езеро” е вълшебна приказка за любовта, за вечния двубой между светлината и мрака. За белия и черния лебед - Одета и Одилия, различни като деня и нощта. За чудесата, които се случват, само ако обичаш истински. „Лебедово езеро” се счита от познавачите за уникално явление в танца - балетът е събрал в себе си цялото богатство на романтичния балет на 19 век и в много отношения определя развитието на балетния театър на 20 век.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов