Няма да строят евангелистка църква в кв. Дружба в Русе

Срещу строежа на църквата в русенския квартал имаше и простести

Християнският център "Живот на победата" не успя да събере достатъчно пари, за да купи бивша баня на бул. "Гоце Делчев" в русенския кв. „Дружба-2" за църква, пише Труд. През миналата година евангелистите проявиха инвеститорски интерес към сградата и кметската управа я предложи на търг, но книжа не бяха купени.

Застроеният имот от 1399 кв. м е частна общинска собственост, съобщиха от местния парламент. Началната цена за едноетажната сграда от 289 кв. м застроена площ и още толкова сутерен беше свалена на 120 000 лв. без ДДС, след като на досегашните два търга не се явиха купувачи. При обезценката й с близо 35% банята се предлагаше за 200 000 лв.

Християнски център "Живот на победата" се интересуваше от терена и новото му застрояване, тъй като бившата баня не може да се преустрои в молитвен храм. Евангелско-протестантската църква е регистрирана в Русе от 14 години и събира поклонниците си на богослужения в търговски център. Срещу строежа на църква имаше протести в кв. „Дружба".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен