Задържаха подпалвачите на Опела с гръмналата газова бутилка в Казанлък

Двама млади мъже са откраднали колата, те са автори и на други кражби

Полицейските служители от РУП – Казанлък разкриха извършителите на кражбата и палежа на „Опел Вектра”, който причини взрив на ул. „Илинден” в ромския квартал в Казанлък на 21 срещу 22 януари 2015 г. Установено е, че колата е умишлено запалена и изгоряла напълно , а автори на кражбата и палежа са са 23-годишният С.А. от Казанлък и 25-годишният С.С. от Стара Загора. 

Това съобщи МВР Стара Загора.

Установено е, че двамата мъже са взломили и предно ляво стъкло на л.а. „Мерцедес 300Д”, паркиран в ЖК „Изток” и са го преместили от мястото, където е бил паркиран.

В хода на извършения оглед на Мерцедеса близо до него е установено, че е прониквано и в два товарни автомобила „Мерцедес Спринтер”, като и на двата са скъсани кабелите под воланите на таблото. На 21 януари в РУП – Казанлък е получен сигнал за друг взломен автомобил, на който също кабелите под арматурното табло са скъсани, но липси няма, а именно л.а. „ВАЗ 1500”, паркиран в ЖК „Изток”.

Двамата са задържани в полицейското управление и са привлечени в качеството им на обвиняеми, като С.С. е задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов