Двойни сметки за ток в Русе

Потребителите получили по две фактури за януари

Двойни сметки за ток предизвикаха недоволство сред потребителите на „ЕНЕРГО-ПРО" в Русе, предаде Нова телевизия. Вместо да получат както обикновено по една фактура за ток, дружеството ги изненадало с по две фактури през месец януари. Един от неприятно сюрпризираните граждани е Николай Неделчев. 

Николай живее сам в апартамент в Русе. Както всеки месец, решил да си провери сметката за ток през сайта на електроразпределителното дружество. Открил, че за месец януари има две фактури. До края на миналата година е плащал за ток не повече от 30 лева на месец.

Николай работи като автомонтьор. Заплатата му е около 600 лева. Сега е ужасен, че трябва да даде почти една трета от нея за ток. Убеден е, че няма как да е консумирал толкова електроенергия. Купил си енергоспестяващи печка и пералня. В хола има климатик, но го ползва само през лятото. А зимните месеци се отоплява с камина. Има бойлер, който включва само нощем, за да използва по-евтина енергия. 

Русенецът е притеснен, че огромните сметки може да станат тенденция и това да се окаже непосилно за неговия бюджет.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов