Обучения за НПО в Русе

Семинарите са част от проекта „ Партньорства 2020“

За изминалите два дни представители на 35 НПО от Русенска област се включиха в обучения по темите „Управление на проекти“ и „Междусекторни партньорства“, предаде Дарик. Семинарите се състояха в Русе като част от проект „ Партньорства 2020“ на Клуб „Отворено общество“ – Русе с финансовата подкрепа от Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

През първия ден неправителствените организации бяха запознати с основните елементи на проекта, възможностите на финансиране и новите изисквания на оперативните програми за новия планов период 2014-2020г. Втория ден те придобиха умения за водене на преговори и търсене на партньорство с местната власт и други институции.

Следващият етап на проекта предвижда да се реализират  8 работни срещи във всички общини на Русенска област между НПО и местни власти. На тях обучените организации ще имат възможност за инициират партньорства  и да обсъдят идеи за съвместни проекти за местно развитие.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов