Заместник-кметът на Русе Страхил Карапчански с отличие от проекта „40 до 40”

Той е сред 40-те успешно реализирали се млади хора у нас

Заместник-кметът на Русе Страхил Карапчански взе участие в официалната церемония по представянето на отличените в проекта „40 до 40”, съобщиха от Община Русе.

Проектът „40 до 40“ има за цел да покаже и докаже, че в страната ни развиват своя потенциал хора, които са готови за експерименти, имат иновативни идеи и са готови да променят страната ни за добро. Публичните номинации във второто издание на проекта бяха 238, а най-младият сред номинираните е едва 17-годишен.

Страхил Карапчански е отличен като преподавател и като заместник-кмет на Община Русе. Освен неговото име, в престижната класация личат още имената на Александър Велинов, треньор на националния отбор по математическа лингвистика, Красимира Величкова - Директор на Български дарителски форум, Райчо Райчев, създател на програмата "Космически предизвикателства", както и още успешни личности в сфери като образование, социални проекти, медицина, изкуство и творчески индустрии, предприемачество и публичен сектор.

Всички те все още не са навършили 40 години, но имат сериозни постижения в професионалната си сфера.

Идеята е във време, когато позитивността в България е дефицит, когато голяма част от подрастващите нямат ценности и истории за пример, да покаже 40 млади хора с различни професии и стремежи.

„Общото между тези хора е, че те променят към добро средата, в която живеят, създават и имат смелостта и потенциала да продължават да го правят”, категорични са организаторите на проекта „40 до 40”.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"