Апарат за измерване на слуховите показатели на бебета получи сливенското АГ

Животът

21-01-2015, 15:24

Снимка:

МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лекари и акушери отбелязват Деня на родилната помощ

Награждават на бебетата - победители от фотоконкурс в Сливен

Дарението е за Отделението по неонатология и идва от акцията „Жълти стотинки”

Отделението по неонатология в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен получи дарение от акцията „Жълти стотинки”. Това стана ясно по време на официалната церемония по връчване на наградите от фотоконкурса за деца, родени през 2014 г. в болницата. На събитието присъства координаторът на акцията Стефка Байчева, която връчи договор за дарение на изпълнителния директор на болницата д-р Васислав Петров. Тя обяви, че за 7 300 лв. е закупен апарат за измерване на слуховите показатели на новородените за нуждите на Отделението по неонатология. Апаратът е платен и ще пристигне до две-три седмици в Сливен.
Байчева припомни, че акцията „Жълти стотинки” стартира през 2008 г. С първоначално събраните средства е подпомогната педиатрия в София. Седем години по-късно Сливен стана домакин на акцията и от цялата страна са събрани близо 43 000 лв. „Решихме да направим нещо различно и изградихме фитнес на открито за децата в Сливен за 32 000 лв. Средствата бяха повече от очакваното и решихме от останалите пари да заделим за неонатология и успяхме да закупим този апарат”, каза Байчева.
Д-р Петров благодари за жеста и каза, че кампанията е имала възпитателен ефект за семействата, защото в нея се включват децата им и по този начин те помагат на деца. Той информира, че благодарение на въвеждането на нови методи на лечение и повишаване квалификацията на персонала, детската смъртност в неонатология е намаляла значително. За миналата година са родени над 1 400 деца. Директорът на болницата обеща след около месец да започне ремонт на неремонтирана част на Отделението по акушеро-гинекология.
Началникът на Отделението по неонатология д-р Комня Минчева изрази благодарността си към Стефка Байчева за направеното дарение. Тя обяви още, че ръководството на болницата е заделило средства за закупуване на реанимационна маса, изключително необходима на отделението.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов