С жива верига русенци бранят жилищата си

Животът

20-01-2015, 09:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Измамени плашат нотариус с линч

Десетки са ужилените от бизнесмен, спрял да обслужва заемите си към банките

Десетки русенци ужилени от строителен предприемач.  Жилищата в блок "Теодора" в кв. "Родина" са продадени на собствениците им с ипотека, направена от строителя.
Бизнесменът спрял да обслужва заемите си към банките. Днес се очаква съдия-изпълнител да влезе в имотите, за да ги опише. След това те ще бъдат обявени за публична продан, предаде bTV. Собствениците са решени да не допуснат съдия-изпълнителя с жива верига.

Повечето от хората са работили в чужбина, за да си купят жилища. Оказва се обаче, че банката им е наложила  запор. Хората разбират за това едва преди месец въпреки, че в нотариалния акт те са посочени като собственици на жилищата.
Жилищата са купени през 2009-2010 година на груб строеж като сделките са били изповядани пред нотариус без да има проблеми. 

Собственикът на  „Пропърти – къмършъл” -  фирмата, построила блока, Явор Блъсков обясни, че „в момента се извършва голяма неправда”.  Той твърди, че е ипотекирал 94 собствени апартамента, които покриват задълженията му към банката.  По думите му целта била хората да се стресират, за да „дублират плащанията”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)