Не изхвърляйте безотговорно отпадъци след ремонт

От общината ще съъбират безплатно

И тази година Община Бургас предоставя на своите жители безплатна услуга за извозване на отпадъците след домашен ремонт.

Много хора вече започнаха да освежават жилищата си, въпреки че пикът е напролет, затова припомняме какъв е редът за записване.
"Стартирахме услугата миналата година, но тя важеше само за основните градски територии. Сега тя е достатъчно развита и сме готови да обхванем и всички квартали на Бургас, така че нека се възползват и те. През 2014-та сме извозили над 50 000 чувала с отпадъци по сигнали на граждани. Благодаря им за проявената съвест и нека заедно продължим да създаваме новия облик на Бургас като чист и уреден европейски град", каза кметът Димитър Николов.
До миналата година ставаше така, че съвестните хора трябваше да похарчат собствени пари за превоз на отпадъците след домашен ремонт до депо, а останалите трупаха когато и където им падне, най-често до контейнерите за боклук. От старта на безплатната услуга до днес са обслужени 2300 поръчки. Извозени са над 6000 кубика строителни материали, стари мебели, дограми и стъкла.
Новата услуга прави града по-чист и пести пари на бургазлии.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов