Пламен Нунев: Пътят Русе–Бяла–Велико Търново с приоритет за 2015

Участъкът ще бъде разширен и рехабилитиран

Областният лидер на ГРЕБ- Русе Пламен Нунев, заяви в интервю за Дарик, че трасето  Русе – Бяла - Велико Търново е сред приоритетните проекти за 2015 г. Опасният пътен участък ще бъде рехабилитиран и разширен. Народният Нунев, съобщи, че процедурите са в действие и припомни, че 4 млн. лв. са заложени в бюджета на АПИ за проектиране и отчуждаване на земи. Депутатът обясни, че проектирането трябва да приключи до края на тази година, за да може практическите дейности да тръгнат през 2016 г., когато ще се изгражда и отсечката по „Хемус“ от разклона за град Ловеч до Велико Търново.

Важни за 2015 г. в Русе са още няколко мащабни проекта, посочи Пламен Нунев. Като най-значими за региона посочи изграждащата се по трансграничен проект отсечка по бул. „Тутракан“, извършващия се ремонт на централната ул. „Александровска“ и транспортния проект на града.

За празника на Русе – 6 май ще бъде открита и Спортната зала, разкри още депутатът. Пламен Нунев съобщи и за планираното дообновяване на градския стадион. Там ще бъде изградена подгряваща лекоатлетическа писта, за да може в града ни да се организират и международни състезания.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)