Станишев: Транспортният коридор „Дунав” е сред приоритетите на ЕК

Политика

15-01-2015, 14:39

Снимка:

24 часа

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова естакада в Русе ще отвежда до ГКПП „Дунав мост“

Той обсъди приоритетите на транспортния сектор в ЕС по време на пленарната сесия в Страсбург

„Транспортен коридор „Дунав” е ключов, но капацитетът му не се използва максимално. Като част от паневропейския транспортен коридор 7, „Дунав” е от първостепенно геополитическо значение за Европа”, заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев след среща с комисаря по транспорт Виолета Булц, съобщиха от офиса на евродепутата. 

Той обсъди приоритетите на транспортния сектор в ЕС по време на пленарната сесия в Страсбург. Комисар Булц заяви, че „Дунав” има голям потенциал и развитието му ще бъде приоритет за Комисията. 

Станишев подчерта, че от особено значение за Групата на социалистите и демократите е реиндустриализацията на Европа като ключ за икономическото развитие и повишаване на конкурентноспособността. По думите на лидера на ПЕС, модернизирането на железопътната мрежа е важен инструмент за реиндустриализацията, както и за постигането на целите на ЕС за намаляване на въглеродните емисии. Според Станишев, добра възможност в тази посока дава финансирането на повече проекти в железопътния транспорт от Европейски фонд за стратегически инвестиции, създаден в изпълнение на инвестиционния план на Комисията.

По думите на лидера на Сергей Станишев, въпреки че са от различни политически семейства, двамата имат сходна визия за развитието на сектора и ще работят в тясно сътрудничество през настоящия мандат.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов