Започна процесът за убийството на Мелиса

Крими

14-01-2015, 17:56

Снимка:

Дарик

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изправят на съд русенец за блудство

Тръгва делото за убийството на Мелиса Тодорова

Ако съдът признае за виновен съпругът й, го очакват 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор

Трупът на русенката Мелиса Тодорова беше открит сред храсталаците в река Русенски Лом три месеца след изчезването й. Последвалата аутопсията установи, че 48-годишната жена е била намушкана с нож.

Издирването на Мелиса започна в края на юли 2013 г., когато брат й, живеещ в Испания, подава сигнал в полицията в Русе. След като няколко дни не успява да се свърже със сестра си по скайп, той разбира, че никой не е виждал жената през последните дни. 

Криминалистите откриват в банята на апартамента й следи, които ги навеждат на мисълта, че е жената може да е убита. Заподозрян е съпругът й Тодор, който е криминално проявен и през пролетта е излязъл от затвора след 3-годишна присъда за кражби. Той е арестуван, но след 24 часа е освободен поради липса на достатъчно улики. 

Въпреки това полицията продължава разпитите, като стига до негов приятел, на когото Тодор е разказал за убийството и къде е скрил трупа. Междувременно русенецът успява да избяга в Германия, а след неговата екстрадиция му беше повдигнато обвинение в убийство.

Ако съдът признае за виновен 54-годишния мъж, го очакват 20 г. лишаване от свобода или доживотен затвор, предаде Дарик.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов