Рeмонт в русенската болница

Ще бъдат вложени 170 хиляди лева

Започна ремонтът на Първо вътрешно отделение на русенската болница. Пълно обновяване на стаите и кабинетите, подмяна на дограмата – всичко това е изчислено на 170 хиляди лева, които здравното заведение е отделило от собствения си бюджет, предаде БНТ.
Тази част на болницата е построена преди около 70 години и тогава е отговаряла на всички критерии за лечебно заведение. Оттогава насам обаче сериозен ремонт или преустройство тук не са правени и до края на миналата година пациентите и медицинския персонал са били принудени да ползват общи бани и тоалетни. След месец всяка една от 10-те болнични стаи ще бъде със самостоятелен санитарен възел.

“В тази част на болницата ще се изградят комуникации, ще има пожароизвестяване, система за повикване на персонала, вентилация, климатична система”, разказа д-р Владин Петров, изпълнителен директор на МБАЛ-Русе.

Нов вид ще имат също и кабинетите, манипулационната, приемната.
“Имаше известно неудобство досега и за обгрижване на болните, и за работите на персонала, които, смятам, ще ги избегнем”, каза Радка Иванова, гл. медицинска сестра на МБАЛ-Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов