Забраниха движението по моста край Чомаковци

Областната администрация има десетки писма до институции с предложения за укрепяване на моста

Във връзка с предаварийното състояние на мостовото съоръжение над р. Искър на Път ІІІ-306, Червен бряг-Кнежа-Чомаковци, Областно пътно управление-Плевен е предприело действия за забрана движението на пътни превозни средства по моста, считано от 6 януари до приключване на аварийните ремонтно-възстановителни работи, които нямат засега краен срок.

По време на аварийния ремонт движението по Път ІІІ-306 ще бъде пренасочено по обходен маршрут: от гр.Луковит до гр.Долни Дъбник по Път І-3, от гр.Долни Дъбник до гр.Кнежа по Път ІІ-13, от гр.Кнежа до гр.Оряхово по Път ІІІ-306.

Провеждането на движението на транспортни средства под 5 тона обслужващи населението на Община Червен бряг ще се осъществи по маршрут: с.Чомаковци-с.Лепица-с.Сухаче-с.Горник-гр.Червен бряг.

Областна администрация Плевен напомня, че от 2012г. насам следи състоянието на мостовото съоръжение и има десетки писма до институции и министерства с предложения за укрепяване на моста или изграждане на ново съоръжение.

Последната проверка е от 17 декември миналата година, когато комисия, ръководена от арх. Бойко Балтаков, e извършил оглед на моста при Чомаковци. Още тогава са били сигнализирани отговорните институции - Областно пътно управление и ОД на МВР да предприемат мерки по затваряне на моста и действия по неговото възстановяване.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)