Гаджето на ДесиСлава извади кръста за пети път

ММА боецът Светлозар Савов извади кръста от ледените води в Русе

Гаджето на ДесиСлава - ММА боецът Светлозар Савов от Русе, извади за пети път кръста в традиционния Богоявленски ритуал на Йордановден.

Зарко се оказа най-бърз от всички 13 желаещи, които се хвърлиха във водата. Той си пожела да е жив и здрав и да има спортни успехи, но остави без конкретен отговор въпроса дали тази година ще има сватба с Десислава.

ММА боецът е вадил кръста за първи път в родния си град Златарица, а след като идва да учи в Русе, скача и в река Дунав. Предишните му успехи са от 2009, 2010 и 2011 г., а през 2012 г. не е участвал в надпреварата, пише БГНЕС.

Светлозар получи като подарък от кмета Пламен Стоилов хавлия и 100 лв. Русенският митрополит Наум му подари златно кръстче, а зам-областният управител Станимир Станев му връчи ръчно рисувана икона на Рилска Богородица и хавлия.

Светлозар сподели, че ваденето на кръста му носи късмет винаги. "Жив съм, здрав съм, това е най-важното. Когато човек е здрав, всичко друго е способен да го постигне. Пожелавам си да съм жив и здрав аз, семейството ми, родителите ми, всички мои приятели, всички, които ме подкрепят и тук, и в спорта. За да се извади кръста, се иска силно желание и да си упорит. Ако не е вярващ човек, няма как да вземе кръста", каза още късметлията.

Въпреки студеното време отново стотици русенци бяха дошли на церемонията на понтона на Дунава. Преди хвърлянето на кръста имаше литийно шествие, водено от митрополит Наум. Владиката отслужи празничен Богоявленски водосвет и благослови бойните знамена на армията. Слово за празника произнесе зам.областният управител Станимир Станев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)