Русенската пожарна на крак заради пламнало заведение

Огнеборците гасили и запален микробус

 Пожар в заведение за хранене вдигна на крак огнеборците. Сигнал за инцидента е подаден вчера по обяд. Пламъците са лумнали в помещение на ул.”Иван Ведър” № 5, в близост до Автогара Изток. Причината е неправилно ползване на отоплителни уреди – оставена без надзор електрическа отоплителна печка. Унищожена е бяла, черна и компютърна техника – 4 бр., мебели – 2 бр., опушени са стените и тавана – 10 м².

Огнеборците са реагирали и на сигнал за пожар в товарен микробус „Пежо“. Сигнал е подаден около 21 ч. вчера. Превозното средство е собственост на фирма, пламнало е на бул.”Трети март” № 21. Причината е късо съединение в кабината. Пожарът е загасен със 100 л.вода, унищожена е вътрешната част на кабината, боята на покрива, и стъклото на предната дясна врата, предното стъкло е пукнато, предаде Дарик.

В събота пък е гасен пожар и в стопанска постройка в с. Ценово. При произшествието е унищожена 21 кв. м.покривна конструкция, но е спасена 80 кв.м. стопанска постройка. Пожарът е възникнал от небрежни действия с открит огън. Пострадали няма.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов