В нощта срещу Богоявление наричаме за Ново начало

Хороскоп

05-01-2015, 15:44

Снимка:

starazagorautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

6 януари: Свободни и непринудени

Казват, че в нощта срещу Богоявление небето се отваря за нашите молитви и всеки с чисто сърце и добри намерения може да измоли

Божията благословия за тях. В този момент за първи път през годината се събужда магическата и  очистителната сила на водата. Нощта и водата, в която се оглеждат небето и звездите, са свещени, а през тази година, освен звездите, във водата ще се оглежда и пълната Луна - допълнителен източник на магическа сила. Смята се, че на този ден приключва периодът на 12-те свещени дни - периодът на космически хаос, когато демонични сили бродят по земята.  А с пробудените си магически сили водата отмива цялата тъмнина от лицето на земята.

Народните вярвания са дълбоко свързани с космическите цикли и както всяко друго, така и това си има астрономично и астрологично обяснение. Точно в полунощ, в нощта срещу Богоявление, най-високо в небето можете да видите ярка звезда с диамантена светлина - сякаш Бог е застанал в небето. Това е Сириус. Сириус е най-ярката звезда на нашето нощно небе след Слънцето и почти няма жив човек по земята, който да не се е докосвал поне веднъж до тайнствения езотеричен смисъл на тази звезда. От дълбока древност та досега Сириус е най-популярната звезда, винаги свързвана с понятия като божественост, царственост и духовност. В древна Месопотамия я наричали Кучето на Слънцето, в Халдея я наричали Водещата звезда, а в древен Египет я асоциирали с Богинята-Майка - Изида. А обстоятелството, че в Египет и Вавилон хелиакалният изгрев на Сириус е отбелязвал настъпването на Новата година е доказателство за дълбокото и сакрално значение. Традиция, преплетена в календара ни и сега-15 август, денят в който Сириус изгрява продължава да бъде честван на Божията Майка - Успение Богородично. И може би неслучайно  Учителят Беинса Дуно посочва 19 август, само няколко дни след хелиакалния изгрев на Сириус, когато звездата става добре видима над хоризонта, като начало на Божествената нова година. Според него, Сириус е жилище на светли същества със висока култура. Той посочва звездата като следваща стъпка на земното човечество по пътя на неговото космическо израстване

Сириус има и забележимо присъствие в културата на древните българи. Неговият образ е запечатан в монумента на Мадарския конник. И съвсем естествено са свързали времето, в което той стои най-високо, с момента, в който се пробуждат светлите сили в природата. Те вярвали, че в тази нощ душата се измива и пречистена поема пътя към Бога. А също и че в полунощ водата започва да "чува" и да сбъдва! През тази нощ водата се нарича за ново начало.

Ако вярвате на тази магия, изнесете съд с вода тази вечер някъде на открито. Точно в 00.00 застанете до водата и постойте така няколко минути заедно в тишина и покой. Свържете се с нея, кажете и името си, тя вече е вашата вода. И помислете кое е най-съкровеното ви желание, онова, което ще ви направи силни и щастливи. Не бързайте, не робувайте на стереотипи, оставете желанието просто да се излее от сърцето ви. И го изречете на глас. Изречете го ясно и категорично. Това не е молба, това е вашата воля. После оставете водата под небето, да пренощува, да се огледат в нея пълната Луна и звездите. Тя ще запомни емоцията ви и ще промени структурата си. Сутринта измийте очите си с тази вода. После изпийте остатъка, полейте растение с нея или поръсете дома си. Това е наречена вода, силна и вълшебна! Тя ще носи енергията на желанието ви, а силата й е правопропорционална на емоцията ви и количеството Вяра! Така че , магията е във ваши ръце и нека всичко изречено тази нощ е добро и се сбъдне!








Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов