Кризисният център на БЧК е в пълна готовност да приема посетители

Мисия

02-01-2015, 18:24

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

Центърът за бедстващи пътници в Бъзън още не е използван

Кризисният център за бедстващи пътници при тежки зимни условия, изграден и стопанисван от Българския Червен кръст в Русе, е в пълна готовност да приема посетители, съобщиха от БЧК, цитирани от БНР. Засега, въпреки обилните снеговалежи и ниските температури, не се е налагало неговото използване.

Кризисният център, който се намира в село Бъзън, разполага и с високопроходим специализиран автомобил.

В Русе бе създаден оперативен бедствен резерв, който се съхранява в складови помещения на Червения кръст. В наличност са спално бельо, газови бутилки с котлони, отоплителни уреди и дрехи. Има готовност за осигуряването на пакети с храна и топли напитки.

През миналата зима само за ден в района на Дунав мост имаше блокирани повече от 350 тежкотоварни камиона. Тогава два екипа от доброволци и щатни сътрудници раздадоха на шофьорите чай и над 400 пакета с храна.

Няма случаи на премръзнали от студ хора, съобщиха от Спешната помощ в Русе. От 31 декември досега екипите са реагирали на около 100 повиквания. Повечето от тях са за възрастни русенци, които са се почувствали неразположени.

В Спешна помощ са получили обаждане и за леко нараняване с пиратка, но пациентът е бил прегледан на място и след това е освободен. Докторите са оказали помощ и на дете, страдащо от епилепсия, което е получило гърч след прекомерна употреба на алкохол.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов