12 доброволци от Литва, Словакия, Полша и Испания пристигат в Казанлък

Те ще се включат в петото издание на еко фестивал "Копринка"

Младежки център за развитие "Взаимопомощ" има спечелен нов проект за 2015 година, в рамките на който в Казанлък ще пристигнат 12 доброволци от Литва, Словакия, Полша и Испания, съобщава Радио "Фокус". Доброволците ще бъдат в града на розите от април до юни 2015 г., когато ще се проведе петото издание на еко фестивал "Копринка".
Един от успешните проекти на Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ в Казанлък е „Приятелство в кутия“ по програма "Младежта в действие", който приключва през месец януари 2015г. Той стартира през месец октомври 2013 година е с продължителност на дейностите от 15 месеца, в които четири доброволки от Испания, Швеция и Германия работиха за Центъра в Казанлък основно в Дневния център за деца с увреждания, Домовете за стари хора 1 и 3 и по Електрония бюлетин на младежката организация "ДоброволциТЕ".
Съвместната дейност на Дневния център за деца с увреждания в Казанлък и Младежкия център датира от 2011 г., когато младежката организация разработва проект „Изкуството да даваш”, в който в Дневния център и една от детските градини в Казанлък работи литовският доброволец Людас Праспаляускас, а по бюлетин „ДоброволциТЕ” Ферхан Бозкая от Турция. Тогава се ражда и идеята за нов проект, наречен „Приятелство в кутия” по завършващата инициатива на двете учреждения, състояща се във връчване на свитъци с послания.
През годините МЦР "Взаимопомощ" работи и с двата старчески дома в града, като доброволците прекарват голяма част от ежедневието си с възрастните хора, участват в засаждането на дръвчета в домовете и други.
Амбициите на Управителния съвет на организацията са, да бъде разработен нов проект за съвместна работа с Дневния център за деца с увреждания и старческите домове в Казанлък.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)