Удължават срока за студентски бригади в Германия 2015

Животът

01-01-2015, 10:20

Снимка:

arenamedia.net

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

Срокът се удължава до 13 февруари 2015 г.

До 13 февруари 2015 г. (петък) се удължава срокът, в който в бюрата по труда в градовете, в които има висши учебни заведения или клонове/филиали на висши училища, ще се приемат документи на български студенти за лятна ваканционна заетост в Германия през 2015 година, съобщава arenamedia.net. По последна информация от Централата за чуждестранно и специализирано посредничество /ЦЧСП/ – Бон, квотата за цялата страна е 150 студенти.

Кандидатите, студенти в български висши учебни заведения, трябва да са на възраст между 18 и 35 години; да са редовни студенти без последен курс на семестриално обучение; да имат основни познания по немски език и да са готови да работят най-малко два месеца в Германия (студентите не трябва да ограничават избора си на работно място до един регион или населено място и да приемат работно място във възможно най-много сектори).

Съществена промяна в процедурата за посредничество през 2015 г. е отпадането на изискването за представяне на необходимия досега сертификат за владеене на немски език, както и на провеждането на изпит по немски език. В тази връзка е необходимо при подаване на документи студентите да декларират в заявлението за кандидатстване, че са изучавали немски език най-малко три години и че притежават основни познания по езика.

Документите на поименно изисканите студенти се подават от германските работодатели директно в ЦЧСП – Бон.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов