105 деца в неравностойно положение от община Казанлък получиха коледни подаръци

В проекта се включиха много граждани, съседи и близки на децата

105 деца в неравностойно положение от община Казанлък получиха своя коледен подарък в рамките на благотворителната кауза „Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!“ на Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“, съобщи Невена Трифонова от Сдружението.

Акцията, която се проведе за втора поредна година стартира в началото на месец декември, като тогава инициаторите призоваха казанлъчани да помогнат за събирането на коледни подаръци за деца в неравностойно положение от общината.

В старта на кампанията екипът на сдружението даде възможност на казанлъчани да се запознаят с историите на 70 деца и техните семейства. Трифонова сподели, че в хода на благотворителната инициатива са получени много сигнали и запитвания за семейства и деца в риск, от граждани – техни съседи и близки. Те са отправили молба да бъдат включени в благотворителния проект, да им бъде оказана подкрепа, да бъдат зарадвани.

Всичките 105 деца, включени в благотворителната акция получиха своите подаръци лично от Дядо Коледа, който бе специален гост на тържество, организирано от екипа на сдружението.

В рамките на инициативата Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания” получи и много дарения и подаръци от граждани и фирми.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов