Търновските училища и градини с осигурено отопление

Мисия

29-12-2014, 16:27

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Всички учебни заведения на територията на община Велико Търново са осигурени с гориво и алтернативни източници на отопление, предаде общинското радио в старата столица. Информацията е от директора на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова. Десет от 22-те общински училища се отопляват на газ, четири от местната парова централа, четири са на твърдо гориво, две – на компресиран газ и едно – на пелети. 
Над 70 деца в двата работни дена до Нова година посещават дежурните ЦДГ „Здравец” и „Ален мак”. Осем от забавачките във Велико Търново се отопляват на газ, четири са на нафта и една – на пара. В селата три от градините осигуряват уют на малчуганите с нафта, пет с дърва за огрев, във Водолей са на пелети, а в Беляковец – с климатици. 
 Превозването на учениците от по-малките населени места към средищните училища е утвърдено в началото на учебната година. Петте училищни буса са преминали технически преглед, гарантирано е извозването на учениците със специализиран транспорт и придвижването им с карти в превозните средства от общинската мрежа, увери Игнатова. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов