9 населени места в област Русе са без ток

Силният вятър пречи на ефективното почистване на пътищата

Няма затворени пътни участъци в Русенска област, всички пътища са проходими при зимни условия, единствено технологично за обработка на някои от тях се налага временно затваряне, заяви областният управител Стефко Бурджиев, предаде Дарик. Той допълни, че всички институции, които са пряко свързани и отговорни за осигуряването на спокойна зимна обстановка си вършат работата отговорно и имат една добра комуникация.

Имахме няколко пътни инцидента от сутринта с тежкотоварни камиони, свързани преди всичко с това, че не са оборудвани за зимни условия с вериги и създаваха проблеми. По-лошото за момента е, че има силен вятър, който създава навявания по пътищата и не могат пътно поддържащите машини да почистват ефективно.

Вятърът създава проблеми и на електрозахранването и ситуацията при него динамично се променя, като сутринта 14 населени места от 5 - те общини бяха без ток. Към настоящият момент са 9 населените места, екипите на „Енерго про” работят ефективно за отстраняване на авариите свързани с  преплитане на проводници.”

Относно снегопочистването на ГКПП „Дунав мост”, заместник областният управител Явор Янчев сподели, че там обстановка е нормална при зимни условия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов