Полицаи дебнат с дрегери празнуващите пред кръчмите

Крими

22-12-2014, 11:11

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Патрули ще дежурят и около хипермаркетите, дебнат за джебчии и неправилно паркиране

Полицаи ще проверяват за алхохол и наркотици водачите, които се качват на колите си, след като са купонясвали в пловдивските заведения по празниците, предупредиха от областната дирекция на МВР. Патрули ще дежурят и около хипермаркетите заради очакваното струпване на хора там. Униформените ще дебнат за джебчии и неправилно паркиране. Куриерските фирми, разнасящи ценни пратки, са предупредени да вземат превантивни мерки заради риск от нападения. Инструкции как да действат при евентуални посегателства са и получили дружествата, които съхраняват големи суми в брой.

Общо 40 екипа на КАТ и охранителна полиция в областта ще бъдат ангажирани с опазването на реда по Коледа и Нова година. От тази седмица тръгват проверки за бомбички. Продажбата им може да се извършва само с разрешително от МВР на специални щандове в магазините. Търговията с пиротехнически изделия на открито - по базари и сергии, е забранена. Глобите са от 3000 до 10 000 лева. Санкции ще бъдат налагани и за предлагане на пиратки без оригинални заводски опаковки и инструкции за безопасност.
"Всяка година има пострадали от бомбички. Особено опасна е практиката да се поставят в бутилки и да се активират в затворени помещения", коментира шефът на охранителна полиция главен инспектор Любомир Рашков. Риск има и при носенето на няколко пиратки в джоба. При триенето те могат да се възпламенят и да причинят сериозни изгаряния. Фойерверките също не са безобидни и не са разрешени за продажба на деца под 12 г. /24chasa.bg



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов